Hitta Psykolog  >  Lund

Psykolog i Lund

Letar du efter en psykolog i Lund? I Lund finns det ett stort utbud av psykologer och psykoterapeuter. Faktum är att Lund är en av Sveriges psykologtätaste städer. När du bestämt dig för att kontakta en psykolog finns det flera olika sätt att gå tillväga på.

Träffa en psykolog online

Börja här

Hitta psykolog i Lund

Du kan antingen söka psykologhjälp genom sjukvården i din region, privat eller via digitala vårdgivare. Kostnaden varierar mellan de olika alternativen beroende på om det är privat eller vanlig sjukvårdstaxa. När du väl bestämt dig för att träffa en psykolog i Lund har du följande alternativ:

Videosamtal via Din Psykolog

Hos oss kan du träffa en psykolog när som helst, var som helst, utan långa väntetider. Tjänsten är helt digital och fungerar på alla enheter och du väljer själv när du vill påbörja din behandling med din psykolog.

Söka privat behandling

Om du väljer att träffa en psykolog privat får du betala behandlingen själv. Fördelen är att du oftast kommer att få träffa en psykolog snabbare än via din vårdcentral. Nackdelen är att kostnaden brukar ligga mellan 900 – 1500 kr per timme. Priset för ett samtal varierar beroende på erfarenhet, utbildning och vart mottagningens är placerad.

I Lund har du också möjlighet att söka till utbildningsterapi vid Psykologiska institutionen. Detta är en psykoterapimottagning där studenter på psykologprogrammet tar emot och genomför behandlingar med dig som har lättare psykisk ohälsa. Ett samtal brukar här kosta 100kr. Alla studenter har regelbunden handledning av legitimerad personal. 

Att gå i utbildningsterapi är något annorlunda från vanliga terapisamtal, då man exempelvis ibland behöver spela in samtalen i utbildningssyfte och din behandlare är nyare i yrket än legitimerade psykologer. Du kan läsa mer om hur det går till här: Psykoterapi vid psykologiska institutionen i Lund.

Söka inom sjukvården

Inom den offentliga sjukvården så kontaktar du en vårdcentral om du vill prata med en psykolog. Oftast får du först träffa en läkare för bedömning innan du får träffa en psykolog och du betalar vanlig sjukvårdstaxa. På många håll i landet är det stor efterfrågan på att träffa en psykolog vilket medför långa väntetider.

Pris psykolog Lund

Priset för att träffa en psykolog privat varierar något beroende på vilken stad du bor i. Dyrast är oftast storstäderna så som Stockholm, Göteborg och Malmö. Priset för en psykologtimme brukar ligga någonstans mellan 800-1600 kronor, beroende på vem du träffar.

KBT i Lund

KBT står för kognitiv beteendeterapi. Det är en sammanslagning av kognitiv terapi och beteendeterapi. Som namnet antyder arbetar man med tankar och beteenden, men även med känslor och vad som händer i kroppen. Utgångspunkten är att hela människan hänger ihop och att alla dessa delar påverkar varandra. Såklart påverkar också situationen och sammanhanget vad vi gör och hur vi mår.

KBT är en av de vanligaste terapiformerna som psykologer och psykoterapeuter använder sig av. Många arbetar också från ett psykodynamiskt synsätt, även kallad PDT. Utöver dessa två stora inriktningar finns mängder med andra terapiformer, med sina egna fördelar och nackdelar. Det viktigaste när du hittar en psykolog är att du känner förtroende för den och vågar prata om det som är svårt för dig.

Vad kan man få hjälp med?

Träffa en psykolog online

Börja här