Träffa en psykolog digitalt i Jönköping

Få snabb hjälp av våra erfarna psykologer. Du betalar 100 kronor per videosamtal och får oftast en tid inom 24 timmar.

Börja här

Ett urval av våra psykologer

Psykologer i Jönköping som kan hjälpa dig

Rebecca Björklund

Legitimerad psykolog

Linnea Nordin

Legitimerad psykolog

Erika Grundström

Legitimerad psykolog

Åsa-Maria Stigsdotter Greenlee

Legitimerad psykolog

Hitta psykolog i Jönköping

Du kan antingen söka psykologhjälp genom sjukvården i din region, privat eller via digitala vårdgivare. Kostnaden varierar mellan de olika alternativen beroende på om det är privat eller vanlig sjukvårdstaxa. När du väl bestämt dig för att träffa en psykolog i Jönköping har du följande alternativ:

Videosamtal via Din Psykolog

Hos oss kan du träffa en psykolog när som helst, var som helst, utan långa väntetider. Tjänsten är helt digital och fungerar på alla enheter och du väljer själv när du vill påbörja din behandling med din psykolog.

Söka privat behandling

Om du väljer att träffa en psykolog privat får du betala behandlingen själv. Fördelen är att du oftast kommer att få träffa en psykolog snabbare än via din vårdcentral. Nackdelen är att kostnaden brukar ligga mellan 900 – 1500 kr per timme. Priset för ett samtal varierar beroende på erfarenhet, utbildning och vart mottagningens är placerad.

Söka inom sjukvården

Inom den offentliga sjukvården så kontaktar du en vårdcentral om du vill prata med en psykolog. Oftast får du först träffa en läkare för bedömning innan du får träffa en psykolog och du betalar vanlig sjukvårdstaxa. På många håll i landet är det stor efterfrågan på att träffa en psykolog vilket medför långa väntetider.

Pris psykolog Jönköping

Priset för att träffa en psykolog privat varierar något beroende på vilken stad du bor i. Dyrast är oftast storstäderna så som Stockholm, Göteborg och Malmö. Priset för en psykologtimme brukar ligga någonstans mellan 800-1600 kronor, beroende på vem du träffar.

KBT i Jönköping

KBT står för kognitiv beteendeterapi. Det är en sammanslagning av kognitiv terapi och beteendeterapi. Som namnet antyder arbetar man med tankar och beteenden, men även med känslor och vad som händer i kroppen. Utgångspunkten är att hela människan hänger ihop och att alla dessa delar påverkar varandra. Såklart påverkar också situationen och sammanhanget vad vi gör och hur vi mår.

KBT är en av de vanligaste terapiformerna som psykologer och psykoterapeuter använder sig av. Många arbetar också från ett psykodynamiskt synsätt, även kallad PDT. Utöver dessa två stora inriktningar finns mängder med andra terapiformer, med sina egna fördelar och nackdelar. Det viktigaste när du hittar en psykolog är att du känner förtroende för den och vågar prata om det som är svårt för dig.

Vad kan man få hjälp med?

Boka tid hos en psykolog online

Börja här