Artiklar

En högkänslig person i stan

By 12 mars, 2024No Comments

Stadens brus, min kamp

Staden pulserar av liv. Sirener tjuter, bilar tutar, fotsteg klapprar mot trottoaren. Solljus reflekteras i skyskrapornas glas och skapar en symfoni av bländande ljus. För mig, en person med högkänslighet, är denna urbana kakofoni en mardröm.

Ljuden borrar sig in i mitt huvud, ljusen sticker i mina ögon, dofterna gör mig illamående. Varje intryck är en smäll mot mina sinnen, en störtflod av information som jag inte kan hantera. Att navigera i denna sensoriska storm är en utmaning varje dag.

En promenad genom stan blir en prövning. Jag krymper ihop under min jacka, drar ner kepsen och skyndar mig framåt med blicken fäst på trottoaren. Folkmassorna gör mig svimfärdig, trängseln kväver mig och det ständiga röran dränerar min energi.

Men jag älskar också staden. Museer, teatrar, parker och kulturella evenemang – allt detta lockar med sin skönhet och rikedom. Att uppleva stadens puls, att vara en del av det myllrande livet, ger mig en enorm glädje.

För mig handlar det om att hitta en balans. Att lära mig hantera de utmaningar som staden presenterar, utan att ge upp allt det vackra och inspirerande den har att erbjuda.

Mina strategier för att överleva i staden:

  • Planera min tid: Jag undviker rusningstrafik och väljer lugnare tidpunkter för mina aktiviteter.
  • Skapa lugn: Jag har hittat parker och naturområden i staden som erbjuder ro och återhämtning.
  • Sätt gränser: Jag har lärt mig att säga nej till sociala aktiviteter och stimuli när jag behöver vila.
  • Var snäll mot mig själv: Jag accepterar att jag är högkänslig och att det är en styrka, inte en svaghet.

Staden är en utmaning för mig, men den är också mitt hem. Med rätt strategier och en dos självmedkänsla har jag skapat en meningsfull och tillfredsställande tillvaro i stadens pulserande hjärta.

Denna kamp är min, men jag är inte ensam. Det finns många andra högkänsliga personer som lever i staden. Vi lär oss av varandra, stöttar varandra och skapar en gemenskap i den urbana djungeln.

Staden kan vara en vacker och inspirerande plats för alla, även för oss med högkänslighet. Det handlar bara om att hitta vår egen rytm, vår egen plats i den urbana symfonin.

/ Författaren har valt att vara anonym

Boka tid hos en psykolog online

Börja här