Psykolog online

Få hjälp snabbt och enkelt. Hos oss är du i trygga händer.

  • 100 kronor per besök
  • Få hjälp inom 24h
  • Frikort gäller
Börja här

Hur kan Din Psykolog hjälpa dig?

Här är ett urval av de saker våra psykologer ofta hjälper till med

ÅNGEST

Ångest är rädsla eller oro som känns i kroppen och de allra flesta av oss har upplevt det någon gång. Ångest är i sig själv ofarligt även om det kan upplevas som väldigt obehagligt.

Börja här
Läs mer

ORO

Oro är en gnagande känsla som ofta finns i såväl kropp som tankar. Kroppen felsöker efter fara och fastnar när det är svårt att nå en lösning. Det finns hjälp att få för att hantera din oro.

Börja här
Läs mer

DEPRESSION

Att känna sig nere under vissa perioder är en normal del av livet. Ibland kan nedstämdhet blir mer långvarig och påverka livet i övrigt mer än vad den brukar. Då kan du ha fått en depression.

Börja här
Läs mer

STRESS

Alla blir stressade någon gång och att vara stressad är en del av livet. Blir stressen däremot långvarig utan möjlighet till återhämtning kan den skada både kroppen och hjärnan.

Börja här
Läs mer

SÖMNPROBLEM

Det är helt normalt att ibland ha sömnsvårigheter, normalt sett är det inget att oroa sig för. Om det däremot sker upprepade gånger och påverkar din vardag finns det hjälp att få.

Börja här
Läs mer

PANIKÅNGEST

Panikångest är ett kraftigt ångestpåslag med intensiva känslor av oro och ångest som känns fysiskt i kroppen. Att någon gång under livet uppleva panikångest är mycket vanligt.

Börja här
Läs mer

TVÅNGSSYNDROM

Den som är drabbad av tvångssyndrom har ofta tvångstankar som kan leda till tvångshandlingar. Tillståndet kännetecknas av upprepade ritualer eller tankar.

Börja här
Läs mer

SOCIAL ÅNGEST

Social ångest, även kallat social fobi, är en överväldigande och ihållande rädsla inför sociala och vardagliga situationer. Lider man av social fobi kan det vara svårt att leva ett normalt fungerande liv.

Börja här
Läs mer

FOBIER

En fobi kännetecknas av intensiv och ofta irrationell rädsla. Har man starka fobier kan det vara väldigt begränsande. Symptomen vid fobiska reaktioner liknar ångestsymptom.

Börja här
Läs mer

SORG

Sorg är en normal reaktion när vi blir av med någonting som är viktigt för oss. De flesta människor känner sorg någon gång. Sorg går egentligen aldrig över men den förändras över tid och blir mindre smärtsam.

Börja här
Läs mer

KRIS

De flesta förändringar i våra liv medför stress som en biprodukt. Men ibland ter sig händelser som så traumatiska att de utlöser en kris och stressnivåerna blir nästan omöjliga att hantera.

Börja här
Läs mer

KBT

KBT står för kognitiv beteendeterapi. Det är en sammanslagning av kognitiv terapi och beteendeterapi. I KBT arbetar man med tankar och beteenden, men även med känslor och vad som händer i kroppen.

Börja här
Läs mer

Vad kostar det?

Du betalar 100 kronor i patientavgift per besök.

Patientavgift

100 kr per besök

Frikort

0 kr per besök*

Under 20 år

0 kr per besök**

*Besöket är kostnadsfritt om du har ett frikort.

**För ungdomar över 18 år (fram till 1:a januari det år man fyller 20) och för äldre över 85 år är alla kontakter kostnadsfria.

“Att ha någon att prata med om de utmaningar jag stöter på, utan att dömas, har verkligen hjälpt mig så mycket.”

Anna

“Jag har börjat förstå mig själv ännu bättre och fått en större medvetenhet kring mina behov, utmaningar och mål.”

Thomas

Ett urval av våra psykologer

Alla våra erfarna psykologer är legitimerade av Socialstyrelsen och tar väl hand om dig.

Vanliga frågor

Hur fungerar Din Psykolog?

Hos oss har du kontakt med en legitimerad psykolog online utan att behöva åka till en mottagning.

Du börjar med att svara på några inledande frågor, din psykolog bedömer sedan om behandling hos Din Psykolog är lämplig för dig.

Du träffar din psykolog via videomöten (25 min) och patientavgiften är 100kr.
Frikort gäller. Gratis fram till året du fyller 20.

För vem passar Din Psykolog?

För dig med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Det betyder att du haft problemen en tid (några veckor/månader/år) och att det påverkar dig i vardagen. Exempelvis har du ångest, tvång, stress, sömnproblem eller en depression.

För vem passar Din Psykolog inte?

Om du vill ha hjälp med relationsproblem eller trauma, har en pågående samtalskontakt eller en pågående psykiatrisk kontakt har vi dessvärre inte möjlighet att hjälpa dig.

Om du haft jobbiga symptom i några dagar, råder vi dig att vänta ett slag för att se om problemen går över. Att ha mycket ångest eller känna sig nedstämd en eller några dagar är helt normalt.

Om du har påträngande tankar om att skada dig eller någon annan eller på att ta ditt liv, råder vi dig att vända dig till närmsta akutpsykiatriska mottagning.

Väljer jag psykolog själv?

Vi kommer föreslå några psykologer som passar just dig och din unika situation – sedan väljer du själv den som du tycker passar bäst.

Vilka är psykologerna?

Hos oss finns några av Sveriges bästa psykologer. De jobbar med dessa frågor dagligen och alla är såklart legitimerade av socialstyrelsen. De flesta har lång yrkeserfarenhet och har hjälpt tusentals personer genom sina yrkesliv.

Hur mycket kostar det?

Du betalar 100 kronor i patientavgift, motsvarande ett vanligt besök hos din vårdcentral.

För ungdomar över 18 år (fram till 1:a januari det år man fyller 20) och för äldre över 85 år är alla kontakter kostnadsfria.

Frikort gäller.

Vilka betalningsalternativ finns det?

 Du kan betala med kort och Klarna. Via Klarna kan du även betala med faktura.

Kan jag använda mitt frikort?

Ja, Din Psykolog är en del av den offentliga sjukvården och därför gäller frikort även hos oss.

Spara dina kvitton och ta med dem till en vårdcentral eller annan vårdmottagning för att registrera kostnaden. Vi på Din Psykolog kan inte utfärda frikort.

Har du elektroniskt frikort hittar du ditt frikortsnummer på www.1177.se. Alla landsting och regioner är ännu inte anslutna till e-tjänsten med elektroniskt frikort. Information om vad som gäller för ditt landsting kan du också se på 1177s hemsida.

Erbjuder ni andra språk än svenska?

Vissa av våra psykologer erbjuder även behandling på engelska och andra språk. Läs under psykologens beskrivning eller maila oss på info@dinpsykolog.se så får du veta vilka psykologer som jobbar på andra språk än svenska.

Fungerar tjänsten på mobiltelefonen, datorn och surfplatta?

Din Psykolog fungerar på alla enheter, mobiltelefon, datorn eller surfplattan.
Vi använder ett system som fungerar direkt i webbläsaren.

Avboka eller omboka videosamtal?

Om du behöver avboka ditt möte så kan du göra det genom att i tjänsten trycka på ”avboka”. Om du vill omboka så avbokar du först och bokar sedan en ny tid som passar.

Du får alltid tillbaka din avgift när du avbokar mer än 24h före.

Om det är mindre än 24 timmar till videomötet eller om du uteblir debiteras du enligt regionens riktlinjer 300 kr.

Den allra viktigaste anledningen att anmäla ett återbud i god tid är att någon annan behövande då kan få tiden istället. Därför gäller regeln om återbud även dig som har frikort samt dig som är under 20 år. Även om du normalt inte skulle ha betalat för ditt besök kan du alltså bli betalningsskyldig.

Kan jag använda Din Psykolog utomlands?

Ja, du behöver inte pausa din terapi när du är ute och reser.

Du behöver dock vara folkbokförd i Sverige för att kunna använda tjänsten, detta eftersom vi är en del av den offentliga hälso- och sjukvården. Kontakta oss gärna om du har några frågor kring detta.

Hur skyddar ni min integritet?

När du använder Din Psykolog är du helt säker. Psykologerna har tystnadsplikt, all data är krypterad med 256-bit SSL kryptering och vi följer GDPR.